Szeretettel köszöntelek a Termál-turisztika-wellness klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. Légy aktív nálunk, érezd jól magad a közösségünkben, hívd meg az ismerőseidet is. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Termál-turisztika-wellness klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Termál-turisztika-wellness klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. Légy aktív nálunk, érezd jól magad a közösségünkben, hívd meg az ismerőseidet is. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Termál-turisztika-wellness klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Termál-turisztika-wellness klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. Légy aktív nálunk, érezd jól magad a közösségünkben, hívd meg az ismerőseidet is. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Termál-turisztika-wellness klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Termál-turisztika-wellness klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. Légy aktív nálunk, érezd jól magad a közösségünkben, hívd meg az ismerőseidet is. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Termál-turisztika-wellness klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hurkából és kolbászból lesz a kerítés a Millenárison - 4. Kézműves Magyar Ízek Vására
Immáron negyedik alkalommal rendezik meg a Kézműves Magyar Ízek Vásárát a budapesti Millenáris B épületében.
A közelgő disznótoros szezonra való tekintettel idén november 16-18
között a rendezvényen kiemelt szerepet kap a hurka a kolbász és az újbor
is. Most olyan különlegességek is lesznek mint a szilvalekváros kolbász
és a fehérboros magvas birsalma mustárral szervírozott országkolbász,
valamint a kalocsai paprikás csokoládé.
A
közelgő hurka-kolbász szezonra való tekintettel a novemberi Kézműves
Magyar Ízek Vásárán a főszerep ezeké az élelmiszereké, valamint az
újboré lesz. A látogatók ugyanis több mint 100 különböző ízű hurkát,
kolbászt, szalámit és 30 féle újbort kóstolhatnak végig november 16-18.
között a budapesti Millenáris B épületében. A kínálatban olyan
különlegességek is szerepelnek, mint a rozmaringgal ízesített
országkolbász – amelyet fehérboros magvas birsalma mustárral, és mákos
cipóval tálalnak –, az aszalt szilvával töltött véreshurka, a
kukoricadarával készített bácskai májas hurka vagy a kacsa-, illetve
libakolbászok.
Az
újdonságok mellett természetesen a vásáron már-már megszokott
színvonalon, minőségben, azonban eddig ismeretlen különlegességekkel is
képviseltetik magukat a 120 magyar termelő által előállított 5000 magyar
íz (mézek, lekvárok, szörpök, sonkák, sajtok, pálinkák, fűszerek és
tejtermékek stb.). Új íz például a kalocsai paprikás csokoládé, a
szilvalekváros kolbász és a legelső, 75 éves recept alapján elkészített
Rákóczi túróslepény is.
A
tradicionális magyar gasztronómia ékességei mellett a szervezők most
sem feledkeztek meg a vásárra kilátogató családokról sem. A gyerekeknek
napközben az Alma (szombat) és a Kolompos (vasárnap) együttes zenél, míg
a felnőtteknek este a Balkán Fanatik (péntek) gondoskodik a jó
hangulatról. A koncertek mellett a színpadi programok között szerepel a
csokimikulás készítés, mézpergetés, téli fagyi készítés és különböző
szakmai beszélgetések, díjátadók is.
A
szervezők idén új célt is kitűztek maguk elé. Egy tonna élelmiszerrel
szeretnének segíteni az éhező gyerekeken. Még a vásár előtt levágták az
ország legnagyobb mangalicáját, amelyből Erdei Zsolt (Madár)
segítségével 200 kg kolbászt készítettek. Ehhez a mennyiséghez a vásáron
kijelölt helyeken bárki hozzáadhat bármilyen alapélelmiszert. „A magyar
ízek népszerűsítése mellett idén az is célunk, hogy egy tonna
élelmiszert gyűjtsünk össze és ezzel támogassuk a Nemzetközi
Gyermekmentő Szolgálat Gyermekétkeztetési Programját és a HEGYEM
(Harcművészek az egészséges Gyermekekért) Nonprofit Kft-t.” –
hangsúlyozta Pap Krisztián a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség (MIKSZ)
vezérigazgatója, hozzátette: „Ma hozzávetőlegesen 20 000 gyermek éhezik
Magyarországon, a közelgő ünnepek alkalmával egyik legfontosabb
feladatunknak tekintjük, hogy rajtuk segítsünk!”
A
4. Kézműves Magyar Ízek Vásárán most először a belépő mellé, mindenki
megkóstolhatja az idei szőlőtermés első hírnökét a 2012-es újbort,
valamint ajándékba kolbász vagy hurka üdvözlőfalatot adnak a szervezők. A
vásárra a 12 év alatti gyerekeknek a belépés ingyenes. Az érdeklődők
addig is további információt a www.kezmuvesmagyarizek.hu, vagy a
www.facebook.com/magyarizek oldalon találhatnak.
Őszi édes receptverseny!
Itt az ősz, amikor a piacok és a boltok roskadoznak a finom őszi zöldségektől és gyümölcsöktől, amelyekből remek sütemények, és édes ételek készíthetők el, fantázia dúsan és kreatívan. >>>>>>
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!