Termál: Karácsonyra...

Szeretettel köszöntelek a Termál-turisztika-wellness klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. Légy aktív nálunk, érezd jól magad a közösségünkben, hívd meg az ismerőseidet is. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 217 fő
  • Képek - 907 db
  • Videók - 97 db
  • Blogbejegyzések - 320 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 86 db

Üdvözlettel,

Termál-turisztika-wellness klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Termál-turisztika-wellness klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. Légy aktív nálunk, érezd jól magad a közösségünkben, hívd meg az ismerőseidet is. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 217 fő
  • Képek - 907 db
  • Videók - 97 db
  • Blogbejegyzések - 320 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 86 db

Üdvözlettel,

Termál-turisztika-wellness klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Termál-turisztika-wellness klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. Légy aktív nálunk, érezd jól magad a közösségünkben, hívd meg az ismerőseidet is. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 217 fő
  • Képek - 907 db
  • Videók - 97 db
  • Blogbejegyzések - 320 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 86 db

Üdvözlettel,

Termál-turisztika-wellness klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Termál-turisztika-wellness klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. Légy aktív nálunk, érezd jól magad a közösségünkben, hívd meg az ismerőseidet is. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 217 fő
  • Képek - 907 db
  • Videók - 97 db
  • Blogbejegyzések - 320 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 86 db

Üdvözlettel,

Termál-turisztika-wellness klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Készítsünk jégtálat karácsonyra!

  

Számtalan virággal, gyümölccsel, vagy akár fenyőággal is díszíthetjük ezt a lenyűgöző karácsonyi dekorációt, amelyet könnyedén ellehet készíteni.

Ha szeretné, vendégeit lenyűgözni karácsonykor készítse el a jégtálat, amely lenyűgöző látványt nyújt a karácsonyi asztalon. A díszítéshez felhasználhatunk kisebb növényeket, virágokat, bogyós gyümölcsöket, mint a málna, szeder vagy narancs, citrom és kivi karikákat.

A jégtálhoz szükségünk lesz két különböző méretű üveg vagy fém tálra, és egy nehezékre, amely akár egy befőttes üveg is lehet.

A két tálat helyezzük, egymásba majd egy nehezékkel nyomjuk le őket. Ezután helyezzük el a dekorációt, úgy hogy mindenhová egyenletesen jusson belőle, ezt úgy tudjuk a legszebben megoldani, ha négy részre osztjuk a tálat egy –egy támasztékkal.

Töltsük fel a tálak között részt peremig vízzel, majd tegyük be egy éjszakára mély hűtőbe, hogy megfagyjon a víz és benne a dekoráció.

Ezután a vendégek érkezése előtt a belső tálba töltsünk kevés meleg vizet, de nem forrót, mert az megrepeszti a jeget, mozgassuk, meg majd óvatos emeljük ki a kisebbik tálat. Ezután az alsó tálat is emeljük le, ha ez nem sikerül merítsük pár percre hideg vízbe így már könnyedén leemelhetjük.

A karácsonyi jégtálban szervírozhatunk fagylaltot, szorbetet, vagy gyümölcssalátát, bólét.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Egyed Józsefné üzente 13 éve

Karácsony

December van.
A várakozás megkezdődik,
A téli vásárok megnyílnak,
Ekkor az ember minden baja,
Elfelejtődik.

A mikulás után
Már csak 18 nap,
Melyet minden gyerek,
Izgalommal vár,
S reméli minden
Általa kér ajándékot
Megkap.

Az adventi naptár,
Végére értünk,
S Jézus eljön értünk.
A szép karácsonyfa alatt,
Sok minden jó akadt.

Cukor, mézeskalács,
S mi szem-szájnak ingere
Pihent az asztalon,
De nem soká:
A család már étkezik,
S élvezi mindazt,
Mit őrzőangyaluk
Lehetővé tett,
Hogy ehessenek!


További kellemes ünnepeket kívánok Cini

Válasz

Egyed Józsefné üzente 13 éve

Stengel Istvánné Marika írta 20 órája itt:

Karácsonyfán ajándék, a szívekben béke, de jó lenne, ha ebből jutna egész évre!" Békés, boldog karácsonyt kívánok: Marika

Válasz

Egyed Józsefné üzente 13 éve

Wenhardt Ádámné wenhardtadamne
Minden kedves ismerősömnek áldott,békés karácsonyt és egészségben ,eredményekben gazdag boldog új esztendőt kívánok!

A karácsony színei:
Vörös:az izgalom és mézes-mázas ízek
Ezüst:a csillagfény és a pörgő-forgó díszek
Zöld:a fenyőág és minden örökzöld a réten
Aranyszín:a szalag a különleges meglepetésen
Fehér: az újrakezdés reménye...
Hogy békés legyen e világ élte.
Boldog karácsonyt!

Kriszti

Válasz

Egyed Józsefné üzente 13 éve

Szent Karácsony Éjjel


Csituljon el a szíved haragja.
S várjuk a legszebb ünnepet.-

Harang szól a kis faludban
szent Karácsony éjjel,
együtt van az egész család,
siess hát, ne késs el!
Havas úton cseng a kis szán,
a kéményekből füst száll,
végre te is megpihenhetsz,
a karácsonyfa ott áll.

Gyújtsál egy gyertyát,
ha leszáll a csendes éj,
mondj el egy imát
a sok szegény emberért!
A szeretet ünnepe,
hidd el, csak így lesz szép!
Áldását szórja rád majd az éj.

Boldog, Békés Karácsonyt és Boldog Újévet kívánok sok szeretettel!
Irénke és Margó

Válasz

Egyed Józsefné üzente 13 éve

------- Eredeti üzenet -------
Feladó: BARSI JÓZSEFNÉ ANNA
Időpont: 2010.12.22., 13:15
Tárgy: kellemes karácsonyt

Az én karácsonyom
Csapzott kis fenyő, törött ágaid közt bujkált a remény,
talán idén, talán most kiválaszt valaki,
s karácsonyfa leszel - ha sivár szobában is -
a szent nap éjjelén.

Szia!
Nagyon boldog és békés karácsonyt kívánok neked és a családodnak.
Sok szeretettel: Mariann és Margó

Válasz

Egyed Józsefné üzente 13 éve

Próbáld ki, JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK: Margó

Válasz

Egyed Józsefné üzente 13 éve

3 valódi magyaros étel karácsonyra!

Unja már a hagyományos karácsonyi menüt? Próbálja ki a következő három különleges recept egyikét az ünnepekre!

Alföldi toros káposzta:

Valódi magyaros étel, savanyú káposztából és finom erdélyi szalonnából készül.

Hozzávalók: 2 kg savanyú káposzta, 2 kg császászvég, vagy más zsíros hús, 30 dkg császárszalonna, 2 kg sertésfarok, bors, só, 4 fej hagyma, paprika.

Egy nagyobb lábosba rétegezzünk egy sor káposztát, egy sor karikára vágott hagymát, majd a kockára vágott húst és szalonnát, majd megszórjuk paprikával, sóval, borssal, és addig folytatjuk a rétegezést, amíg minden hozzávaló el nem fogy.

A végén káposztával zárjuk le. Vizet ne öntsünk alá, mert a só hatására a hús levett enged. Alacsony lángol, kb. 3 óra alatt összefőzzük.

Veszprémi rucás káposzta

Különleges magyaros étel, kacsazsírral, és káposztával.

Hozzávalók:

1 nagyobb kacsa, 2 kanál kacszsír, 60 dkg savanyú káposzta, 1 hagyma, 20 dkg császárszalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, só, 1 csokor friss kapor.

A kacsát feldaraboljuk, sózzuk, majd zsíron hirtelen kisütjük, és félre tesszük. A visszamaradt zsírban átsütjük a karikára vágott hagymát, megszórjuk a finomra vágott kapor felével, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát és pár percig összepároljuk. Visszarakjuk, a kacsát betakarjuk a szalonnaszeletekkel, a karikára vágott kolbásszal és felöntjük 3 dl vízzel.

Az egészet letakarjuk és forró sütőben ropogósra sütjük.


Kecskeméti sertésborda

Különleges barackpálinkával készült magyaros étel.

Hozzávalók: 80 dkg sertéskaraj, 4 db sárgabarack, 3 cl barackpálinka, 1 dl olaj, só, bors, liszt, 8 szelet szendvicskenyér, 10 dkg ementáli sajt, 1 dl olaj.

A kicsontozott karajszeletek kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, és forró olajban kisütjük.

A kisütött hússzeleteket egy –egy szelet kenyérre helyezzük. A maradék olajban átsütjük a felezett barackokat, és húsokra tesszük. A tetejére egy vékony szelet sajtot teszünk és forró sütőben 10 percig sütjük. A végén párolt rizzsel tálaljuk, a húst meglocsoljuk pálinkával és óvatosan meggyújtjuk.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu