Szeretettel köszöntelek a Termál-turisztika-wellness klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. Légy aktív nálunk, érezd jól magad a közösségünkben, hívd meg az ismerőseidet is. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Termál-turisztika-wellness klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Termál-turisztika-wellness klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. Légy aktív nálunk, érezd jól magad a közösségünkben, hívd meg az ismerőseidet is. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Termál-turisztika-wellness klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Termál-turisztika-wellness klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. Légy aktív nálunk, érezd jól magad a közösségünkben, hívd meg az ismerőseidet is. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Termál-turisztika-wellness klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Termál-turisztika-wellness klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. Légy aktív nálunk, érezd jól magad a közösségünkben, hívd meg az ismerőseidet is. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Termál-turisztika-wellness klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Készíts egészséges nassolnivalókat!
Brjeska Dóra 2011. 01. 27.
Ha imádsz nassolni, de aggódsz az alakod miatt, próbáld ki egészséges házi finomságainkat, amelyeket a nap bármely szakában elmajszolhatsz!
Házi müzliszelet: 18 dkg sótlan vaj , 14 dkg méz , 25
dkg barna cukor
35 dkg zabpehely, 1 kávéskanál őrölt
fahéj
Ízlésed szerint tehetsz bele diót, mogyorót, mandulát, szezámmagot, tökmagot,
mazsolát és más aszalt gyümölcsöket.
Olvaszd fel a vajat, majd lassan kevergetve öntsd bele a mézet. Ha teljesen
elkeveredett, add hozzá a cukrot is. Ezt kis lángon melegítsd addig, amíg a
cukor fel nem olvad benne. Ha felolvadt, körülbelül 2 percig forrald, hogy
besűrűsödjön. Ezután keverd bele a többi hozzávalót, amit összeválogattál. Az
elkészült masszát nyomkodd egy sütőpapírral kibélelt kisebb méretű tepsibe.
Körülbelül 170 fokon, 15 percig kell sütni. Ha megsült, borítsd ki, majd ha
teljesen kihűlt, vágd fel kockákra.
Mézes-zabpelyhes süti: 15 dkg zabpehely, 10 dkg teljes
kiőrlésű liszt, 12,5 dkg méz
1 zacskó sütőpor, 2,5 dkg margarin, fél
citrom héja, 1 marék darált dió
Keverd össze a lisztet, a zabpelyhet és a sütőport. Ehhez add hozzá a reszelt
citromhéjat, a mézet és a diót. Alaposan gyúrd össze, hogy egy sima tésztát
kapj. Formálj kis golyókat a kezeddel, majd lapítsd ki ezeket körülbelül fél
centiméter vastagságú tallérokká. Helyezd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe. A
sütőt melegítsd elő 170 fokra, így süsd 8-10 percig a süteményeket. Ha
szereted, a dió mellé bármilyen más olajos magvat is tehetsz a tésztába.
Müzlis keksz: 12 dkg margarin vagy vaj, 50 dkg darabos müzli,
bármilyen ízesítésű
2 tojás, 1 tojás sárgája, 10 dkg méz, fél zacskó sütőpor
A müzlit forgasd bele a felolvasztott vajba. Várd meg, míg kissé lehűl, keverd
bele a többi hozzávalót is, majd alaposan dolgozd össze. Egy nagyobb méretű
tepsit bélelj ki sütőpapírral. A masszából vegyél ki egy púpozott
teáskanálnyit, majd vizes kézzel formálj belőle golyókat, és tedd a tepsibe.
Kanállal nyomkodd le, hogy kis, lapos tallérokat kapj. Folytasd ezt a
műveletet, míg elfogy a tészta. Körülbelül 175 fokon süsd őket, 10-15 percig,
de vigyázz nehogy túlsüljön, mert akkor nagyon kemény lesz. Ha gyümölcsös
müzlit használsz, tehetsz bele durvára aprított diót, mogyorót vagy mandulát
is.
Kókuszos nasi: 30 dkg teljes kiőrlésű liszt, 4 dkg bármilyen
korpa, tej
6 dkg kókuszreszelék, kis kanál szódabikarbóna, fél zacskó sütőpor
20 dkg barna cukor, 10 dkg margarin
Egy tálban keverd össze a lisztet, a korpát, a kókuszreszeléket, a
szódabikarbónát és a sütőport. A nem túl hideg margarint törd bele a keverékbe,
és kézzel alaposan dolgozd el. A kész tésztamorzsát néhány kanál tejjel lazítsd
úgy, hogy nem túl puha, nyújtható állagú legyen. Szaggathatod különböző
formákkal is, de készíthetsz egyszerű kerek kekszeket is. Ehhez a tésztát 2-3
részre kell osztanod. Egyenként formálj belőlük hengereket, amiket majd
szorosan alufóliába tekersz. Ha kész vagy, tedd a hűtőbe kb. fél órára, majd
csomagold ki, és vágd fel őket fél centiméter széles tallérokra. Körülbelül 175
fokon süsd 10 percig.
Alaprecept kekszhez: 20
dkg margarin, ,20 dkg méz, 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
Ezt az egyszerű alapreceptet ízesítheted bármivel, amihez kedved van. Tehetsz
bele kókuszt, különböző magokat, diót, mogyorót vagy akár aszalt gyümölcsöket
is. A tésztát tedd hűtőbe, majd formázz belőle tallérokat. Közepes hőmérsékleten
süsd kb. 10 percig.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!